# movement to north

- 1 hour = 60 min

- 50 miles ----------- 60 minutes ( = 1 hour )

Y miles ----------- 30 minutes

cross multiplying ( scissor )

60 Y = 50 x 30 = 1500 ( divide both sides over 60 )

\(\displaystyle{Y}=\frac{{1500}}{{60}}={25}\) miles so, the distance she travels to north is 25 miles.

2 # movement to south ( opposite direction )

20 miles ------------- 60 minutes

Y miles ------------- 60 minutes

cross multiplying 60 Y = 20 x 60 = 1200 ( divide both sides over 60 )

Y = 1200 / 60 = 20 miles

but this distance is on the opposite direction to north ( south ) so it takes a ( - ) sign the distance she travels to south = - 20 miles

3the distance from where she started driving = the distance she travels to north + the distance she travels to south = 25 + ( - 20 ) = 5 miles 5 mile is ( + ) so the direction is to north

- 1 hour = 60 min

- 50 miles ----------- 60 minutes ( = 1 hour )

Y miles ----------- 30 minutes

cross multiplying ( scissor )

60 Y = 50 x 30 = 1500 ( divide both sides over 60 )

\(\displaystyle{Y}=\frac{{1500}}{{60}}={25}\) miles so, the distance she travels to north is 25 miles.

2 # movement to south ( opposite direction )

20 miles ------------- 60 minutes

Y miles ------------- 60 minutes

cross multiplying 60 Y = 20 x 60 = 1200 ( divide both sides over 60 )

Y = 1200 / 60 = 20 miles

but this distance is on the opposite direction to north ( south ) so it takes a ( - ) sign the distance she travels to south = - 20 miles

3the distance from where she started driving = the distance she travels to north + the distance she travels to south = 25 + ( - 20 ) = 5 miles 5 mile is ( + ) so the direction is to north