A collection of quarters and dimes is worth $12.40. There are 76 coins in all. So how many of each coin are there?

Raina Gomez 2022-09-25 Answered
A collection of quarters and dimes is worth $12.40. There are 76 coins in all. So how many of each coin are there?
You can still ask an expert for help

Expert Community at Your Service

  • Live experts 24/7
  • Questions are typically answered in as fast as 30 minutes
  • Personalized clear answers
Learn more

Solve your problem for the price of one coffee

  • Available 24/7
  • Math expert for every subject
  • Pay only if we can solve it
Ask Question

Answers (1)

moderrockblog09
Answered 2022-09-26 Author has 7 answers
If all the 76 coins were dimes, we would have $7.60
i.e. we have $12.40−$7.60=$4.80 or 480 cents extra
Each quarter would have 25−10=15 cents more
but we have 480 cents more
so we have 480 15 = 32 quarters
and 76−32=44 dimes.
Check - 44 dimes is 440 cents or $4.40 and 32 quarters are 32 × 25 = 800 cents or $8.00. Hence total $12.40
Did you like this example?
Subscribe for all access

Expert Community at Your Service

  • Live experts 24/7
  • Questions are typically answered in as fast as 30 minutes
  • Personalized clear answers
Learn more